Besøkshager på Romerike og Mjøsområdet.

av | mai 26, 2021 | Besøkshager i Norge

Besøkshager på Romerike og Mjøsområdet.

Takk til fotograf Markus Bratlie for bruk av oversiksbildet av Gamle Hvam Museum.

Hagen på Kjos,

Søkjosvegen 51, Jessheim.

Stor og innholdsrik hage med flere lyst- og drivhus. Arrangerer hagemarked i juni. Info på nett.

Kontakt: Heidi Kopperud/mobil 94133411

Gamle Hvam museum.

Hvamsvegen 26, 2165 Hvam.

Mer informasjon finnes på Facebook

Gårdshage med samling av gamle stauder fra hele østlandet.

Plantesamlingen har sin egen side på Facebook: Gamle Hvammuseums plantesamling.

Mye informasjon om plantene ligger på nettsiden: https://mia.no/gamlehvam/plantesamlingen

Bodils rosarium

er på ca. ett mål dekket med duk og singel; til sammen ca. 270 roser, mest buskroser,

en god del rotekte, en del Austinroser, to pergolaer med klatreroser og klematis, rosefelt i skogkanten under oppbygging. Staudebed med bladplanter som bronseblad, hosta, nøkketunger, pioner mm. Forskjellige busker og trær. Dam etablert og beplantet i 2020. Besøk etter avtale.

Kontaktinfo.: Mobil 918 64 096, e-post: bodil.carlson@online.no. Adresse: Bodil Carlson, Åsvegen 45, 2133 Gardvik.

Sigrids hage.

Sigrid Hjellen,

Boksrudvegen 21, 2080 Eidsvoll.

Hage opparbeidet siden 1986. Variert beplantning, stauder, roser, grønnsakshage m.m.

Drivhus under planlegging.

Kontakt: Sigrid Hjellen/mobil 95210320.

Myskjatunet,

Totenvegen 1231, 2848 Skreia.

Nyetablert rosehage ved Mjøsas bredd.

Kontakt: Reidun Myskja/mobil 48174290.

Fredholm hageopplevelser,

Helen Fredholm,

Viksborgvegen 14, 2848 Skreia.

«Cottage garden», roser og clematis i nydelig samplanting.

Kontakt/info: Se egen nettside http://www.fredholm.no

Peder Balke-senteret,

Mjøsvegen 703, 2849 Kapp.

Pent opparbeidet hage, bak den gamle hovedbygningen, med engangsblomstrende rosebusker og noen stauder. Lysthus, kafe, butikk, galleri.

Dag Lyngar bistod med planting av historiske duftroser i det store runde rosebedet. Det er en kort blomstringsperiode, men for en duft og for et syn når det skjer.

På hjemmesiden vår www.pederbalke.no finnes all øvrig informasjon om åpningstider osv. Selve hagen står åpen for publikum hele tiden.

Myntmesterens hage.

Vi er en besøkshage som etter avtale tar imot besøk av enkeltpersoner, grupper, foreninger og lag. Vi har en helg i løpet av sommeren hvor vi inviterer til åpenhage uten spes avtale hvor vi selger kaffe, muffins og overskuddsplanter. (mulig noe begrenset  2021)

Hagen inneholder ca. 100 forskjellige roser. Mange stauder og sommerblomster . Litt frukt og bærbusker. Dam med gullfisker, lysthus, drivhus og mange skjermede sitteplasser.

Overskudd fra salg og inngang går til lymfekreftforeningen i Norge.

Hagen ligger ca. 5-6 min fra Domkirkeodden på Hamar.

Hagen har egen Facebook og instagramkonto.: Myntmesterens hage.

Besøk kan avtales på telefon eller E-post: myntmesteren@gmail.com

Odd B. Hauge        tlf: 917 917 83

Amund Aasgaard tlf: 918 28 979

Adr: Olav myntmestersgate 9, 2315 HAMAR.

Hamar sentrumoffentlig beplantning.

Ta en rusletur i sentrum og se på bedene med sommerblomster, bl. a. foran jernbanestasjonen og langs gågata.

Cornelias hage

Kløvstadhøgdvegen 117, Ringsaker.

For Cornelias Hage er det best å henvise til

www.coneliashage.com

Der finner man informasjon, adresse, telefon men også masse bilder.

I tillegg har vi info på www.facebook.com/corneliashage  og www.instagram.com/corneliashage/

Hage med flere rom, bl.a. inspirert av Piet Oudolf.

Hos Rieni de Rijke og Corien (Cornelia) Velders.

Tel. 99045157 og 90671517

Kløvstadhøgdvegen 117

2372 Brøttum

15 min. fra både Moelv og Lillehammer

Hovelsrud Gård,

Adresse Helgøyvn 960, 2350 Nes på Hedemarken
gardspost@hovelsrud.no

Åpningstider: se hjemmesiden. Omvisning hver søndag kl 14 i juni, juli og august. Inngang kr 125

Om hagen:
På Hovelsrud er hagen tilbakeført slik den var på  1840-tallet. Her kan du vandre på grusganger, mellom bærhekker og frukttrær. her er lysthus og fontener og Mjøsa blinker i bakgrunnen. Prydhagen foran huset har historiske roser og gamle blomstersorter.

Marianne på Hovelsrud

Hovelsrud gård på Helgøya, Helgøyvn 960, 2350 Nes på Hedemarken
marianne@hovelsrud.no, mob: + 47 979 679 79www.hovelsrud.no

Følg oss på Facebook eller Instagram
Se filmen: https://hovelsrud.no/okologisk-kylling/#film

Svanhilds hage

Svanhild Bjønnes

Seljevegen 12

2022 Gjerderum

Mobil 90790480

Kontakt: tr-bjoen@online.no

1,2 mål hage med variert samplanting. Roser, stauder, busker og trær, samt flere hageinstallasjoner som bakerovn og drivhus.

Lisbeths hage

Lisbeth Hoff

Fasanfaret 33

2032 Maura

Mobil 92892024

Kontakt: hoff-rev@online.no

Samlerhage på ca. 1 mål. Først og fremst stauder, men også dam/bekk, busker og trær.

Anbefalt besøkstid – forsommer.

Torills hage

Jul Halvorsens vei 1

2050 Jessheim

Mobil 41414319

Kontakt: torill.aanesrud@gmail.com

Japanskinspirert skyggehage med omfattende plantesamling, ca. 1700 ulike planter, sentralt på Jesheim. 1,5 mål hage opparbeidet gjennom de siste 30 årene med bekk/dam, magnolia, bregner, trillium, orkideer m.m., mange sjeldne planter. Eieren har stålkontroll på beplantningen og er svært kunnskapsrik.

Se også info på nett.

Bor du i dette området og ønsker å ha åpen hage eller du kjenner til hager som bør med på lista, ta kontakt med NRF avd. Romerike.