World Rose News september 2021

World Rose News september 2021 . . .

Kjære leser!
For å lese denne artikkelen må du være medlem i Norsk Roseforening og være innlogget.

(Er du allerede medlem og ønsker tilgang kan du registrere deg her.)

Aktuelle artikler

‘GOLDEN GATE’

‘GOLDEN GATE’ – av Da Lyngar, hentet fra Facebook gruppa.

Dette er hagens mest imponerende rose akkurat nå.
Den ser ut til å ha tålt tørken bedre enn alle de andre.

Etter det jeg kan se, har ikke denne vidunderrosen fra Kordes vært presentert tidligere. Det er nesten en skam, for det er bare positivt å si om rosens alle egenskaper.
Først og fremst er jeg forbauset over at en gul klatrerose kan være så hardfør. For det finnes ikke mange av dem.

Det er en storbladet klatrerose som blomstrer hele sesongen igjennom og som fikk duftpris i Paris i 2006. Den dufter av krydder eller av sitrusfrukter. Usedvanlig frisk på alle måter. Har en opprett vekst og greinene heller litt utover og rosen trenger derfor god plass. Blomstene har 50-60 kronblader, men en relativt åpen fasong med nydelige pollenbærere.

Bladverket er læraktig. I tillegg får GG flotte nyper.
Selv nå på høsten, finnes det ikke flekker på bladverket.
250/H5?
Så hvorfor er ikke ‘Golden Gate’ mere kjent?

‘GRUSS AN AACHEN’

Av Dag Lyngar – hentet fra Facebook gruppa.

‘GRUSS AN AACHEN’

Nadja Telste hadde en flott presentasjon av denne klaserosen i 2019.
Jeg velger en ny presentasjon med et ferskt bilde fra Mykjatunet Rosepark.

Ingen ringere enn ‘Frau Karl Druschki’ er en foreldrene.
Dette er en viktig rose – fordi den ansees som forløper til klaserosene (1909).
Rosen regnes som en skjønnhet med ulike fargesjatteringer. Remonterer godt, men bare svak, søtlg duft. Blir ikke så høy, bare 80 cm.
80/H4

Bli medlem i dag

Meld deg inn i Norsk roseforening! Kontingenten er kun kr 300,- pr år. For det får du tilsendt Rosebladet som kommer ut 4 ganger pr år, invitasjon til møter og turer. Tilgang til tidligere utgivelser av Rosebladet på våre hjemmesider.