Bli med og stem fram Årets rose 2019

av Mona Vestli

Hvert år kåres Årets rose i Norge og i hvert av de øvrige nordiske landene. Framgangsmåten for utkåringen har vært litt forskjellig fra gang til gang. I år vil styret i Norsk roseforening prøve en ny vri, dette kom dessuten kom opp i en diskusjon under årsmøtet: Avstemmingen skal foregå på nettet, nærmere bestemt på den offentlige facebook-gruppen Norsk roseforening.

Vi åpner for nominasjoner søndag 29. juli. Man kan nominere sin favoritt der – i den samme tråden, som ligger øverst på siden – fram til søndag 12. august. Hver person kan nominere 1 rose.

Nominasjonen er ikke komplett uten et foto og en kort begrunnelse. Fem roser som utpeker seg plukkes ut til en poll/avstemming samme sted. Kriterier for Årets rose er at den skal være hardfør over mesteparten av landet, nøysom, lettstelt, vakker og dyrkingsverdig. Det bør dessuten være en rose som ikke nylig har vært Årets rose i Norge. Vi skiller ikke mellom historiske og moderne roser.
Avstemmingen går fram til 1. september. Den rosen som da har flest stemmer, blir årets rose. Vi stemmer fram årets rose for 2019. De nordiske årets roser presenteres i Rosebladet nr. 4-2018 i desember.

 

Tidligere Årets roser i Norge                                                          

2010: ‘Rose de Rescht’

2011: ‘Frühlingsduft’

2012: ‘Therese Bugnet’

2013: ‘Aspirin’

2014: ‘Louise Bugnet’

2015: ‘Astrid Lindgren’

2016: ‘Augusta Louise’

2017: ‘Félicité Parmentier’

2018: ‘El Ariana’ (bildet øverst)

 

Rosa spinosissima ‘Altaica’ – «Lirosen». Foto: Mona Vestli

 

 

Kr. 300 per år for enkeltmedlemmer. Familiemedlemmer kr. 450 per år.

Les mer

Bli medlem

  • Rosebladet i postkassen 4 ganger i året
  • Invitasjoner til møter, kurs og arrangementer.
  • Full tilgang artikler på nett.